Rugalmas és családbarát munkahelyet alakít ki a békési SASER Elektronik

Hódítanak a rugalmas és családbarát munkahelyek
2017-06-19
Mecal minőség a Sasernél
2017-06-30

A SASER Elektronik Kft. családbarát munkahelyként rugalmas foglalkoztatást vezet be telephelyén, uniós pályázat segítségével.

A vállalat komoly támogatást nyert a GINOP-5.3.1.-14 rugalmas foglalkoztatás elterjesztő pályázati felhívásán. Atipikus foglalkoztatási formákat és családbarát környezetet szeretne bevezetni, illetve továbbfejleszteni a Széchenyi 2020 program keretében.

A cég jelenleg főként hagyományos, teljes munkaidős foglalkoztatási modellt alkalmaz. A rugalmas munkaeszközök közül eddig csupán részmunkaidőt vezetett be egyes munkavállalók esetében. A munkavégzés két műszakban folyik, ami sok családnál a reggeli/délutáni logisztika során nehézséget jelent. Számukra nagy segítség lehet a rugalmas munkarend, melynek megtervezése és kialakítása szintén a projekt keretében történik. A cégnél vannak olyan munkakörök, melyek részben lehetővé tennék a távmunkát és léteznek olyan területek, ahol a vállalatnak is érdeke lenne munkaidőkeretet alkalmazni. A szervezetben már elindultak rugalmas foglalkoztatási formák kezdeményei, melyek ezeddig nem teljesen kiforrott és szabályozott módon voltak jelen.

A GINOP projekt segítségével a jelenlegi rugalmatlan és kötött foglalkoztatási formákat kibővítik távmunka, home-office lehetőséggel, új munkaállomásokkal, munkaidőkeret bevezetésével, törzs és peremidő kialakításával, kötetlen munkaidővel és csúsztatható munkakezdéssel. Olyan új foglalkoztatási formákat vezetnek be, mint a munkakör megosztás túlterheltség csökkentésére, vagy helyettesítés megoldására. Tanácsadók segítségével fejlesztik a vezetők és a munkavállalók közti kommunikációt és hatékony együttműködést. A munkakörök optimális ellátásához pedig infokommunikációs eszközöket, laptopot, projektort, mobil eszközöket, szoftvereket szereznek be.

A SASER a rugalmas foglalkoztatás bevezetésével és képzésekkel kívánja elérni, hogy az ott dolgozók kiegyensúlyozottabbak, motiváltabbak legyenek, ezáltal a cég a jelenlegi és új munkavállalók körében is a régió egyik legvonzóbb munkahelyévé váljon.

EnglishGermanHungarian