Vállalatirányítási rendszerek

Beszállítói piramis
2017-11-29
Perspektivikus alágazatok
2017-12-13

Vállalatirányítási rendszerek által támogatott gyártási folyamatok

A termeléssel foglalkozó vállalatokat komoly kihívás elé állítja a gyártási folyamatok megtervezése és optimalizálása. A technológia fejlődésével egyértelművé vált, hogy a vállalatok megfelelő informatikai infrastruktúra kialakítása nélkül lemaradnak a piaci versenyben.

A termelési folyamatok követése, a gyártás során keletkező melléktermék mennyiségének rögzítése, az előállítási műveletek összeállítása szakszerű tervezést és megvalósítást igényel.

A termelési vállalatok az egyre növekvő piaci kihívásokkal szemben a gazdálkodási folyamataikat teljes körű informatikai rendszerekkel támogatják. Integrált vállalatirányítási informatikai rendszer bevezetésével irányítják az üzleti, gazdálkodási, termeléstervezési és –irányítási folyamatok minden szegmensét egységesen.

A vállalatirányítási (corporate governance) információs rendszer a cégek környezetére, belső működésére és az értékesítési tranzakciókra vonatkozó információk folyamatos gyűjtését, feldolgozását, tárolását és szolgáltatását végző személyek, munkafolyamatok és eszközök összessége.

A vállalatirányítási rendszerek alkalmazási területe nem kizárólag a nagyvállalati szférára jellemző, a kis- és a középvállalkozások is egyre nagyobb hatékonysággal építik be a vállalati működésükbe.

A vállalatirányítási rendszer bevezetését követően erre a célra továbbképzett munkatársak végzik a folyamatok megfelelő működését, valamint koordinálják a belső és a külső követelményekhez történő folyamatos módosításokat. A szervezetközi együttműködés, mint például az ellátási lánc menedzsment (SCM), vagy az elektronikus államigazgatás folyamatos követelményeket támaszt a rendszer fejlesztőivel és alkalmazóival szemben.

A SASER Elektronik Kft. a gyártási folyamatainak optimalizálása érdekében bevezette a PEAS Integrált Vállalatirányítási Rendszert a termelési folyamataiba. A speciálisan gyártó cégeknek fejlesztett és a vállalatirányítási rendszer részeként működő Gyártás modul alkalmazásával a vállalat hatékonyabb megoldást kínál ügyfelei számára.

EnglishGermanHungarian